Ja sam posiadam LG G6, w przyszlym roku pewnie zmienie na xiaomi. W domu teraz mam dwie szt redmi note 7 i puki co nic sie nie dzieje, ale dla mnie ma jedna wade w postaci braku NFC ale pod wgledem parametrow daje radę jak za te pieniadze
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Gość
-
Zestawienie modeliRedmi 8 vs Redmi Note 8 szczegółowe porównanie danych technicznych. Zobacz ich podobieństwa i różnice.
Redmi 8 ma większa baterię i Quick Charge 3.0
istnieje jeszcze Redmi Note 8 Pro
Zestawienie modeliRedmi 8 vs Redmi Note 8 vs Redmi Note 8 Pro szczegółowe porównanie danych technicznych. Zobacz ich podobieństwa i różnice.
Wybór tutaj musi paść indywidualnieWirus -> 136 KM 310 Nm
https://forum.octaviaclub.pl/forum/m...kombi-by-szere
Komentarz
-
-
redmi note 8 na 100% ma też QC3, już redmi note 5 (pro) miało QC.
Wydajnościowo snapdragon 665 (RN8) zje na śniadanie snapdragona 439 (R8) - ale energooszczędnościowo oczywiście to R8 wygra
RN8Pro ma problematyczny procesor (mediatek), z którym są problemy z aktualizacjami czy jakimikolwiek poprawkami. Jeśli zechcesz np. wgrać MIUI Polska czy GCam (mocno poprawiona apka aparatu, na podstawie źródeł z google pixela), to tylko na telefony z procesorem snapdragon. Natomiast wydajnościowo RN8Pro znacząco wygrywa.
RN8T z kolei posiada NFC
Komentarz
-
-
Ja obecnie zmieniłem LG K10 2017 na Honora. Wcześniej zrobił to młody. Wiem, że inna półka cenowa, ale:
- u młodego Honor 10 Lite
- u mnie Honor 20 lite
do normalnego użytkowania wystarczy.
Tym bardziej, że cena za taki fon około 800 zł - to jest to.
Jak ktoś chce coś wyższego to wersje nie "lite" tych telefonów, ale dla mnie nie były potrzebne.
Ja rozważałem Honor 20 lite/Xiaomi Redmi 8T, ale wybór Honora przeważyło:
- Honor lżejszy, Xiaomi cięższy
- taki sam rozmiar ekranu, a Xiaomi 8T jest większy
- w testach na YT znalazłem test Xiaomi 8T z problemami z załapaniem Wi Fi (w Honorze tego nie spotkałem).
Przy tych samych parametrach mam identyczną wielkość ekranu, dualsim, te same parametry pamięciowe. lżejszy - i działa jak trzeba.
Faktycznie dzisiaj już wcześniej uważane za poważne marki (piszę to ja długoletni popieracz markii Nokia) są zbyt kosztowne, jak dla mnie i nie wnoszą nic lepszego.
Spokojnie można brać Xiaomi, Honor, czy Huawei.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
jeśli używasz telefonu regularnie do nawigacji to wybieraj sprzęt z ekranami IPS. AMOLEDy wypalą się po jakimś czasie takiego traktowania. Z tych dwóch powyżej to P30L ma ekran IPS; z modeli przewijających się na ostatniej stronie to:
IPS: RN7, R8, RN8, RN8T, RN8pro, Honor10L, Honor20L, P30L
AMOLED: MI9T, MI A3, Samsung A50
Komentarz
-
-
Po 2 miesiącach i po zmianie z LGK10 2017 na Honor 20 lite....
Honor działa płynnie, bez zacięć. 4 GB pamięci w stosunku do dotychczasowych 2 GB - duża różnica na plus.
No i aparat. W Honor 20 lite jest o wiele lepszy. Nie trzeba przymierzać się do zdjęcia, jak do operacji na otwartym sercu, żeby minimalnie nie poruszyć telefonem. Po prostu robi się fotkę i już.
Z Honor 20 lite jestem zadowolony. Zwłaszcza za 799 zł. To około 40 zł więcej niż LG 2,5 roku temu.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz